združenje DMŽ v Assisiju

V ponedeljkovem jutru, 22.10.2012, smo se voditelji Delavnic molitve in življenja (DMŽ) z avtobusom odpeljali proti Assisiju, kjer je do sobote, 27.10.2012, pri Porziuncoli potekal teden viška, teden ponovne utrditve DMŽ. Skupaj z voditelji iz 9 držav smo se zbirali, da bi poslušali duhovne spodbude ustanovitelja DMŽ kapucina br. Ignacia Larrañaga. Za leti 2012-2013 se je odločil, da se želi srečati in spregovoriti prav vsakemu voditelju. Tako je v tem letu skupaj z mednarodno koordinacijo DMŽ vodil že 31 tedenskih srečanj na različnih koncih sveta. Za jezikovni most je ves teden v Assisiju zelo tankočutno in neutrudno skrbel br. Štefan Kožuh.

DMŽ so se začele pred 28 leti v Čilu in napočil je čas, ko gremo prav k duhu izvira, ki je preprostost z navdušenjem in veseljem v Gospodu brez da bi komplicirali. Ponovno začenjamo po zgledu sv. Frančiška, ki je bratom tik pred svojo smrtjo dejal: »Bratje, bratje! Začnimo znova služiti Gospodu. Doslej smo malo ali nič naredili.« Br. Ignacio nas je vabil k molitvenemu procesu nenehnega spreobračanja, posvečevanja, ki se zgodi v osebnem srečanju z Jezusom Kristusom iz obličja v obličje in se nikoli ne konča. Ravno DMŽ same so način nenehnega spreobračanja, kar se mora pokazati v voditeljevem življenju in vodenju Delavnic. V DMŽ se vključuje ena izmed novosti: krožki molitve in življenja; namenjeni so nekdanjim udeležencem Delavnic, ki želijo napredovati.

Nagovori br. Ignacia Larrañaga so se ves čas prepletali z molitvijo, razkril nam je tudi: »Bodite gotovi, da bom velikokrat v večnosti pokleknil in prosil milosti in moči za vse voditelje DMŽ po vsem svetu.«

 B.Z.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.