O DMŽ

copy-glava-besedilo.jpg

Kaj je Delavnica molitve in življenja? To je metoda, celovit in temeljito preizkušen program, po katerem se učimo moliti. Učimo se, kako postati Gospodovi prijatelji in učenci, kako potrpežljivo in vztrajno vstopati v osebni molitveni odnos z Gospodom, od prvih korakov do nedoumljivih globin kontemplacije, pravi ustanovitelj Delavnic molitve in življenja, kapuci br.Ignacio Larranaga.

Nepomemben človek, pusti za hip svoje običajne skrbi. Za trenutek pojdi vase, zapusti trušč svojih zmedenih misli in nemirnih hlepenj, ki te stiskajo. Za hip se odpočij v Bogu, samo za trenutek počij v njem. Stopi v globino svoje duše. Odstrani vse razen Boga in tistega, kar bi ti moglo pomagati, da ga srečaš. Zapri vrata svojega bivališča in ga išči v molku. Z vso močjo reci Bogu, reci Gospodu: “Tvoj obraz iščem, Gospod”. In zdaj, moj Gospod in moj Bog, me nauči, kako in kje te moram iskati, kje in kako te bom našel. (Ignacio Larranaga)DSC04808

To je le delček ene izmed molitev, ki jo je napisal ustanovitelj Delavnic kapucin br. Ignacijo Larranaga. Delavnice molitve in življenja (kratko DMŽ) so začele svojo pot leta 1984 in se z leti razširile v več kot 40 držav po vsem svetu, število ljudi, ki so deležni sadov tega služenja, pa gre v milijone. Delovanje DMŽ so v Sloveniji podprli bratje kapucini in prve Delavnice so se pričele leta 1994. Danes delujejo v vseh šestih slovenskih škofijah, njihovo širjenje podpirajo tudi vsi slovenski škofje. V Sloveniji je 49 voditeljev, skupno pa se je Delavnic v petindvajsetih letih udeležilo preko 6000 udeležencev. DMŽ so v svojem služenju odprte, kar pomeni, da v njih lahko sodelujejo vsi verniki.