Odmevi iz Šturij 2008

V nedeljo, 18.januarja 2009, se je s puščavo na Mirenskem gradu zaključilo skoraj štirimesečno skupno “romanje” po poti duhovnosti Delavnic molitve in življenja v Šturjah. Ob sklepu so udeleženci zapisali nekaj svojih vtisov …

Na prijazno povabilo sem se udeležila Delavnic molitve in življenja. Priznam, z rahlim zadržkom. Toda od enega srečanja do drugega sem z vse večjim veseljem pričakovala torkov večer. Delavnice so mi odprle mnogo novih pogledov na molitev kot pogovor z Očetom in dale tudi smernice, kako iz tega vsakdanjega pristnega odnosa z Njim hoditi skozi vsakdan. Želela bi si, da bi se enkrat mesečno srečevali še naprej. Hvala Bogu in voditeljema.

Boža

Končale so se DMŽ, ki sem se jih udeležila že drugič. Doživljala sem tako lepe trenutke, toliko milosti in Božjega blagoslova, da še sama nisem mogla verjeti, da se to meni dogaja. Spoznala sem, kako zelo me Bog ljubi, čeprav si tega ne zaslužim. Čutila sem, da bi se mu morala stalno zahvaljevati za vse milosti in za vse dobro, pa tudi slabo, kar sem do sedaj doživela. Spoznala sem, da se mu moram prepustiti, da on vodi moje življenje, ker to je edina pot, ki prinaša srečo in zadovoljstvo. Svetujem vsem, ki se ne morete odločiti, pojdite na DMŽ, kajti doživeli boste veliko milosti. Hvala voditeljema, ker sta tako lepo vodila te delavnice. Bog naj vaju blagoslavlja še naprej in še veliko skupin tako povežita in osrečita, kot sta nas. Hvala!

Sonja

Kaj bi na mojem mestu storil Jezus? S tem vprašanjem se učim odkrivati v vsakem človeku Jezusa. Čutiti v vsaki bolečini njegovo navzočnost. Sprejeti vsak nov korak z zaupanjem. In ljubiti tako kot je ljubil On. Kako to dosegati v svojem življenju, so mi pokazale moje prve Delavnice molitve in življenja.

Urška

Kdor išče, ta hodi! Obiskovala sem delavnice: Molitve in življenja. Voditelja sta nas lepo popeljala preko vseh 15.srečanj in nam dala čutiti Božjo bližino, ljubezen, dobroto, usmiljenje, mir. Sedaj lažje razumem , sprejemam stvari, če samo pomislim: Kaj bi na mojem mestu storil Jezus? On mi je luč in utrjena skala h kateri vedno lahko pridem. Bogu hvala za srečanja.

Darinka

Ti si me ljubil in mi obljubil, Ti si dal in vzel, Ti si posvetil in poslal, da bi jaz obljubil in Te ljubil, vzel, sprejel in razdal, bil poslan in Ti vse to posvetil. Amen

Niko