Odmev udeleženke DMŽ Maribor-Tezno

-1. SPOROČILCE UDELEŽENKE:

BOGU hvala za prečudovite DELAVNICE. BOG daj, da zrastejo v neskončnost. Vse izročam: »V TVOJE ROKE.« AMEN.

***

PISMO UDELEŽENKE:

»Drage moje«

Z Božjo pomočjo VAMA pošiljam obilo blagoslova ter tople pozdrave. Zahvaljujem se mojemu Stvarniku OČETU, JEZUSU – materi BOŽJI, da danes čutim v svojem srcu, kar sem iskala 30 let. Zahvala gre moji prijateljici iz otroštva. Prav ona, FANI, me je pripeljala v Delavnice MOLITVE in ŽIVLJENJA. Tam sem srečala dve čudoviti gospe, misijonarki Delavnic. Z njima sem korak za korakom molila, prosila, odkrivala Božje poti iz oči v oči. Hvala BOGU za njiju ter da sta prišli v naše župnišče.

Ja, danes ni le JEZUS z menoj, ampak je tudi v moji notranjosti. Hvala, moj BOG, moj GOSPOD. Vsak dan posebej v meni zraste nekaj novega. Seveda so tudi preizkušnje, včasih velike, včasih majhne. Ob teh trenutkih si rečem, kar sta me naučili moji misijonarki DELAVNIC: »MOJ GOSPOD, TU SEM, pomagaj mi. Kaj bi storil TI na mojem mestu?« Te besede so velike za mojo dušo, ker mi pomaga in zrem iz oči v oči. Sem zelo vesela, ker tudi drugače molim in prav čutim, kako me GOSPOD kliče, jaz pravim: domov. Kajti v cerkvi se napijem JEZUSOVIH besed. O, kako čudovite in sladke so njegove besede. Včasih pomislim: »O moj JEZUS, ko bi lahko po tolikih stoletjih poljubila samo en TVOJ las. Hvala, moj GOSPOD.

Ps 22,25 – Zakaj ni preziral in ni zaničeval nesreče nesrečnega. Ni skrival svojega obličja; ko sem k njemu klicala na pomoč in je slišal.

Ps 144 – O BOG, novo pesem ti hočem peti, na harfo desetih strun TI hočem igrati; O TEBI, KI DAJEŠ ZMAGO.

Predragi moji gospe, lep pozdrav, pa tudi vsem, ki obiskujejo delavnice.

»AMEN«

***

ODGOVOR VODITELJICE:

Predraga moja gospa Mirica in vsi udeleženci DMŽ v MB – Tezno – cerkev sv. Cirila in Metoda.

Zahvaljujem se za vaše pričevanje oz. doživljanje Delavnic molitve in življenja. Moram reči, da to delo ni bilo slučajno, ampak je vse to pripravil, uredil, vas izbral in poklical sam Gospod Jezus Kristus. Vi ste se odzvali. Z vami želi nekaj več. In kaj je to nekaj več? To vam vsak dan znova pove sam Gospod v vašem odprtem in čistem srcu.

Glede najine vloge pri Delavnicah oz. vseh voditeljev pa je: smo orodje v njegovih rokah, poklical nas je in poslal, da bi pomagali zasajati Božje kraljestvo. Dali smo se na razpolago. On dela, to niso naše zasluge. Gospod je, ki daje v obilju, ki daje, kolikor hoče in komur hoče. Kjer pade seme v rodovitno zemljo, obrodi tudi stoteren sad, kot se je zgodilo pri vas, draga Mirica, in pri mnogih, ki to spričujete s svojim življenjem.

Zato Gospodu vsak dan izrekamo hvalo in zahvalo za vse prejete milosti, dobroto in usmiljenje, ki pritekajo na nas iz Njegovega čistega in svetega Srca.

Iskrena hvala, gospa Mirica,  za vaše pričevanje, kaj vam je Gospod storil preko Delavnic molitve in življenja. Morda bo vaše pričevanje kje kdaj objavljeno – seveda z vašim dovoljenjem.

Mir in dobro vsem, ki ste se udeležili DMŽ, in župniji, ki nas je sprejela. Božji blagoslov naj bo vedno z vami vsemi.

***

UDELEŽENKA

Dragi vsi!

Pišem, kar mi narekuje moje srce. Izhajam iz župnije, katere nas naš Dušni pastir vodi po poti resnice ter tesno sodeluje s farani. Je zelo ustvarjalen, poslušen, skratka pravi dušni pastir, preprost in vsakega vesel. Hvala Bogu za njega.

K pisanju me je nagovorilo razočaranje. Šla sem po poti DELAVNICE MOLITVE IN ŽIVLJENJA, ki jo je ustvaril IGNACIO LARRAÑAGA. Zelo prelepo srečanje. Ne morem opisati, kako lepo polno srečanje s TROEDINIM BOGOM in našo ter BOŽJO MATERJO. Ko končaš to srečanje in druženje, si ves nov.

Bistvo tega pisanja je: »DRAGI DUŠNI PASTIRJI! Usmerjajte ljudi k temu, kar nas uči naš GOSPOD. Ne govorite vnaprej: saj ni ljudi, ki bi prihajali. Tudi eno zrno obrodi sad. Dragi DUŠNI PASTIRJI, IŠČITE IZGUBLJENE OVCE; lahko je s tistimi, ki so z nami. »Prišel si, ponižen in obziren, in si mi ponudil svoje prijateljstvo.« Pa še tole. JEZUS je rekel: »Tam, kjer so zbrani dva ali trije, sem med njimi.«

Ne bodite v negotovosti. Upajmo in prosimo ter hodimo po poti, ne ob poti.

BOŽJI BLAGOSLOV.