Odmev iz Vrhpolja pri Vipavi

DMŽ Vrhpolje
DMŽ Vrhpolje

Voditeljici v Vrhpolju Danica in Marija: Prve DMŽ, ki sva jih z Danico vodili sami, kot novo poklicani, izvoljeni in poslani voditeljici, so potekale v Vrhpolju pri Vipavi. Pričetek je bil v torek 08. 01.2013 – uvodno srečanje in zaključek – »puščava« v soboto 20. 04. 2013 v škofijski gimnaziji Vipava.

DMŽ Vrhpolje
DMŽ Vrhpolje

 Delavnice je redno obiskovalo dvanajst udeležencev. Razen izostanka zaradi bolezni, so bili vsi redni obiskovalci. Nad njihovo zavzetostjo in zvestobo sva bili obe prijetno presenečeni. Pa tudi sami obiskovalci so izjavljali, da so DMŽ zelo koristne za njihovo osebno in duhovno rast.  Ena izmed udeleženk je poudarila, da sta jo vsaj dve stvari izmed vseh še bolj nagovorili in to: izročitev in ljubezen do »sovražnikov«; izražena je bila tudi »bolečina« : »Joj, da bi jaz to vedel vsaj pred dvajsetimi leti!« V ta boleč izraz, sva mu lahko osvobajujoče odgovorili, da v Božjem kraljestvu ni prepoznega začetka.
Večina je izrazila željo, da bi se DMŽ v tem kraju v bodoče ponovile in zagotavljali so, da bi prišel še kakšen dodaten obiskovalec-udeleženec.
Midve sva nadvse hvaležni Gospodu za prijetno skupino udeležencev, saj sva občutili da so pravi božji biseri, za ugodno vreme (zimske razmere, zdravje …), za prostor samega poteka delavnic in za lokacijo in sam prostor izvedbe puščave. Na splošno se zahvaljujeva Gospodu, da sva odgovorili na Božji klic, da sva bili izbrani in poslani.

April, 2013