Družina št. 29 – 20. 7. 2014

V tedniku Družina 20.julij 2014

Binkošti 2014 - Šmihel nad Mozirjem
Binkošti 2014 – Šmihel nad Mozirjem

Vsako leto se na binkoštno nedeljo v deželah sveta, kjer delujejo Delavnice molitve in življenja, voditelji delavnic zberemo na skupnem srečanju imenovanem Svetovni dan voditelja. Letos smo se slovenski voditelji na binkoštno nedeljo 8. junija 2014 zbrali v cerkvici Sv. Mihaela v Šmihelu nad Mozirjem. Družina slovenskih voditeljev se je tako kot vsako leto zbrala skupaj s svojci in prijatelji, da bi se Vsemogočnemu zahvalila za dar poslanstva, ki je zaupan vsakemu od nas. S skupnim obhajanjem evharistične daritve, ki jo je letos z žarom daroval brat Jožko, smo častili in slavili Boga in se mu zahvaljevali za obilje darov svetega Duha, ki nam jih podarja vsak dan. S pesmijo, molitvami in pobožnim sodelovanjem pri evharistični daritvi, smo kot velika družina v en glas s hvaležnostjo Gospodu darovali sami sebe, naša srca, naše veselje in naše skrbi.
Tokrat je bil Dan voditelja še dodatno obogaten in združen z mašo poslanja, pri kateri smo bile v družino voditeljev sprejete tri nove voditeljice: Jelka, Vida in Branka. V preteklem letu smo se vztrajno pripravljale, oblikovale in rasle v šoli oblikovanja voditeljev po vzoru ustanovitelja Delavnic molitve in življenja brata Ignacia Laranage. Med mašno daritvijo smo bile povabljene, da pričujemo o naši poti zorenja za Gospoda. Poti, po katerih hodimo, so edinstvene in življenje, ki ga živimo, je neponovljivo in lastno vsakemu posamezniku. Pota do Gospoda so sicer različna, eden pa je Gospod, ki nas vztrajno vabi, ne obupa nad nami in nam pomaga na vseh naših poteh. V nas budi in krepi hrepenenje po Večnem in večnosti, ki nas vse bolj usmerja k njemu. Z obredom poslanja smo bile tako nove voditeljice sprejete v slovensko in hkrati svetovno družino voditeljev.
»Vsemogočni Gospod! Na dan, ki si ga ti naredil, smo tukaj pred teboj in ti obljubljamo, da ti bomo sledile na poti z vero, zaupanjem in ljubeznijo. Nismo vredne, da bi bile tvoje oznanjevalke, a če ti tako hočeš, nam pomagaj, da bomo znale z ljubeznijo in ognjem oznanjati tvoje veselo oznanilo vsem, ki jih bomo srečevale.«
Po maši smo se pred Cerkvijo svetega Mihaela zadržali v prijetnem druženju ob dobrotah, ki so jih pripravili voditelji mariborske koordinacije.

voditeljica Branka Ožek