Odmev iz Črnomlja

Hvala ti, Gospod, za Delavnice molitve in življenja v Črnomlju. Hvala ti za sestri v Kristusu Jelko in Branko.
Hvala ti, Gospod, za puščavo.
Petnajst srečanj je hitro minilo. Prehitro. Vsakega srečanja sem se veselila. Žal mi je, da nisem redno vsakodnevno brala Božje besede, saj je tako zelo bogata in polna. Močna hrana za mojo dušo.
Gospod, pokazal si mi, kje je moja šibka točka, kje še padam in podležem posvetnim stvarem. Brez tebe sem slabotna, ne zmorem sama.
Verjamem, da se bom sedaj še bolj trudila in mi bo uspelo redno prebirati in oznanjati tvojo Božjo besedo.
Anita Šikonja

puščava črnomelj 1

Delavnico molitve in življenja bom ohranila v lepem spominu. Voditeljici Branka in Jelka sta si prizadevali, da  nam podata znanje in bogate izkušnje ustanovitelja delavnic brata Igancia Larranaga.

Samo enkrat sem manjkala, ker sem imela veliko dela v službi, velikokrat pa sem prišla na DMŽ direktno iz službe. Že zjutraj sem si dala v avto mojo platneno vrečko, v kateri sem imela vse za Delavnico molitve in življenja, to je Sveto pismo, duhovni dnevnik, priročnik Srečanje in peresnico.

Komaj sem čakala, da pride torek. Res je, da od začetka nisem veliko sodelovala v pogovorih, ker potrebujem nekaj časa, da spoznam ljudi. Ko pa jih spoznam, se počasi odpiram, vendar rada govorim s preprostimi besedami, ne maram tujk, da me vsak razume. Zato ste mi bili vi, Branka in Jelka, še toliko bolj všeč, ker sta nam podajali vse tako zelo preprosto, doživeto in življenjsko.

Življenje je predme v zadnjem letu, ko sem ostala brez službe po 33 letih v isti firmi in je imel moj mož zdravstvene težave, postavilo veliko preizkušnjo. Po zadnjih dogodkih pa sem prepričana, da me nekdo čuva, da sem vse to sploh lahko prebrodila. Marca 2012 mi je umrl oče in vem, da je ta nekdo je on. V delavnici molitve in življenja pa sem ugotovila, da poleg teh mojih najdražjih očeta in starih staršev, ki me čuvajo, tukaj resnično še NEKDO, ki ga nisem nikoli spoznala, pa je Z MENOJ OD VSEGA ZAČETKA V DOBREM IN SLABEM, samo verjeti moram v njega. Srečna pa sem, ker so mi moji starši, sploh pa moja stara mama, dali vero, da sem lahko prebrodila to moje res težko obdobje.

Udeležence Delavnice sem doživljala kot veliko družino, bili smo res enkratna skupina. Pri tem sta nam pomagali tudi vidve, kot voditeljici.

Zapomnila sem si tudi stavek: Jezus spreminja svet po nas.

Bodite dobro in lep pozdrav!

Udeleženka Jožica Moljk

20151222_211910-Črnomelj