Odmev iz Velikih Žabelj

P1020702

Nevenka: Bog me vztrajno išče in pošilja na pot ljudi, ki me dvigajo, usmerjajo in vodijo po poti, ki je edina prava. To je pot molitve in branja Sv. pisma, samo to je potrebno za jasen pogled na življenje. S tem pogledom stopam po poti življenja z veseljem in močjo, ki mi je dana od zgoraj. Bogu hvala! Slavi moja duša Gospoda.

Zmaga: Za udeležbo Delavnic molitve in življenja sem se odločila takoj, ko je župnik oznanil začetek teh Delavnic. Čutila sem namreč potrebo po poglobljeni molitvi, ki bi bila drugačna od tistih, ki so že tradicionalne in ki jih znamo že na pamet. Tako smo se zbrali, majhna skupina, in se odločili skupaj spoznavati pot življenja z Njim, da nas pripelje do notranjega miru in sreče.
In v teh 15-ih srečanjih smo spoznali kako lahko korak za korakom, ob premišljevanju in branju Božje besede, molitvi Psalmov, pa tudi z občudovanjem stvarstva narave, začutiti osebni odnos s Kristusom in povezanost z Njim. Življenje z Njim je medsebojno prepletanje milosti in narave. Njegova ljubezen je zastonjska, ljubi nas brezpogojno in sprejme takšnega kot smo, z vsemi človeškimi napakami in težavami.

V Sv. pismu sem odkrila bogastvo, ki mi daje moč in pogum, trdno vero v Božje usmiljenje. Njemu sem izročila vse težave in pomanjkljivosti in s pomočjo Sv.Duha želim vse to nadomestiti s ponižnostjo, sočutjem, ljubeznijo, usmiljenjem in z vsemi pozitivnimi lastnostmi, kakor nam jih izkazuje Jezus.

Molitveni pripočnik Srečanje mi je bil poleg Sv.pisma v veliko pomoč pri razumevanju in spremljanju razlag in same Božje besede.

Drage voditeljice delavnic, iskrena hvala in zahvala za vaš trud in pohvala za poslanstvo!

P1020704

Dragica: Delavnice so potekale vsak torek zvečer po dve uri. Bilo nas je pet udeležencev: en moški in štiri ženske. Voditeljici sta nam objasnili, da je zaželjeno večje število udeležencev, a če jih ni, je tudi pet primerno.
In mi smo v ”iskanju resnic” vztrajali. Vsakič nas je navdih Sv Duha gnal z veseljem naprej.
Z dostojno držo sta voditeljici začeli pred odprtim Sv. pismom, okrašeno s šopkom cvetja in gorečo svečko, ki razsvetljuje tvojo- oz. našo pot.
Sledil je pomen srečanja, razlaga, osebna pričevanja kaj nagovarja odlomek iz Sv. pisma, ki je bil izbran. Vsak je povedal svoje pozitivno in negativno mišljenje v obtoku preteklega tedna, ki mu je sledil molitveni način. Posameznik se je skušal poglobiti v duhovno držo le teh sporočil. (oznanjam vam veliko veselje).
Vsak teden je imel svoj namen, ”pečat” v katerem smo spoznavali vrednoto našega bivanja. Imeli smo tudi molitveni priporočnik Srečanje – br.Ignacia Larrañage, v katerem smo pozorno brali vrsto poetičnih molitev in psalmov.
S petnajstim srečanjem smo zaključili s štiriurno »puščavo« na Mirenskem gradu. Vsak je povedal svoja občutja. Zelo smo majhni v tem stvarstvu, a poveličuje nas Sin Boga Očeta v Sv. Trojici.
Dragi voditeljici:
Naj govorijo v zahvalo naša srca, katerim sta nam dali upanje v Gospodu, globino. Skozi ta čas nas je spremljal objem Božje milosti. Ni prav lahko predano moliti, toda rekli smo Oče stvarstva, tu smo, če je to tvoja volja, naj se zgodi kar hočeš Ti in ne kar hočem jaz. Bogatejša je naša duša, ki nam je dana za bivanje tu in vekomaj.
Vajino poslanstvo nas je obogatilo za korake naprej – tako lahko rečemo kvišku srca. In prišli sta še v pravem času, ko množica izgubljenih morda preko nas išče, je to glas vpijočega v puščavi? In res, Bog vama stotero povrni! Stresla se je srca skala, po vsej zemlji se razlega resnica, aleluja!
Osebni vtisi:Te delavnice so moj nov kompas, ki naj bi se znala ravnati po smernicah upanja.
Iščite in boste našli in to izročilo naj dozori za večnost. Amen!
Moj izbran odlomek: Pismo Kološanom 3, 12-21
Nad vsem tem pa naj bo ljubezen, ki je vez popolnosti.