Odmev iz Slovenske Bistrice na Tečaj za zakonce

Bogu sva neizmerno hvaležna, da sva lahko obiskovala tečaj za zakonce, ki nama je pomagal, da sva se še bolj zavedla pomena prave komunikacije in časa, posvečenega samo nama.
Po velikem trpljenju, ki sva ga prestala vsak v svojem prvem zakonu, nama je Bog podaril milost, da sva se spoznala in se poročila. Kljub močni in globoki ljubezni, ki jo čutiva drug do drugega, v najinem odnosu še vedno kdaj pride do trenutkov, ko si ne znava prisluhniti, sva občutljiva na kritiko, si ne upava povedati, kaj naju moti, prizadene, si želiva …
Določenih tem, ki so naju spravljale v slabo voljo, sva se izogibala, na tem tečaju pa sva se naučila, kako se jih lotiti.
Spoznala sva, kako pomembno je, da si stvari poveva na miren način in kako pomembno je, na kakšen način si jih poveva. In če bi resnično razumela drug drugega, vstopila v njegov svet, nama ne bi bilo potrebno odpuščati. Za to pa je potrebno poslušati, brez prekinjanja in dokazovanja, kdo ima prav.
Obiskala sva že veliko tečajev, prebrala ogromno knjig, a tako sistematičnega načina dela kot je na tem tečaju, še nisva spoznala. Vsakodnevna 45-minutna bližina te poveže, molitev odpre pot do srca, vprašanja, na katera moraš odgovoriti, prisilijo, da se poglobiš vase, v sozakonca.
Ko nama kaj zaškriplje, ponovno vzameva v roke navodila za srečen zakon in takoj je vse lažje.
Lidija in Silvo Jagodic