11 novih voditeljev Delavnic molitve in življenja

Učimo se moliti, da se bomo naučili živeti, je slogan Delavnic molitve in življenja (DMŽ).

Vsi, ki smo se udeležili DMŽ, smo se učili potrpežljivo in vztrajno vstopati v osebni molitveni odnos z Gospodom. Nekateri smo se kasneje udeležili tudi duhovnih vaj, Izkušnja Boga, ki jih je leta 2011 v Celju vodil ustanovitelj Delavnic br. Ignacio Larrañaga in tam začutili klic, naj nadaljujemo z iskanjem v šoli oblikovanja, katere namen je, da se še bolj poglabljaš in se pripravljaš, da postaneš voditelj DMŽ.

Br. Larrañaga pravi: sanjam, da bodo voditelji DMŽ v bodoče imeli duhovnost, se pravi skupek značilnosti in odtenkov v svojem življenju in delovanju, ki jih bodo razlikovali od drugih gibanj v Cerkvi.
Tega si želimo vsi, ki smo hodili v šolo oblikovanja eno leto in pol; vodili sta jo s. Hermina Nemšak in Ivanka Filipič. Vmes smo imeli ponovno čast se srečati z br. Larrañago v Assisiju, kar nas je še dodatno stimuliralo in okrepilo.

 Slika1

Šolanje smo zaključili v nedeljo, 6.1.2013 v Vipavskem Križu, kjer se je odvijala maša poslanja, ki jo je daroval br. Primož Kovač, provincial slovenskih kapucinov. Vsi učenci-novi voditelji DMŽ, smo obljubili, da bomo skušali z našim zgledom in vedno v Gospodu čim bolje opravljati to službo poslanja.

Da bi bilo še bolj svečano, so se zbrali tudi ostali voditelji DMŽ, ki so nam bili za zgled in podporo že ves čas šolanja. Med mašo smo imeli tudi nekaj ganljivih pričevanj, katera nam še bolj potrjujejo, da je On vedno in povsod z nami, samo preprosto zaupati in izročati se mu moramo.
Sledila je podelitev priročnikov za voditelje, katere smo ponosno sprejeli, z zaupanjem, da bomo vedno znova sprejemali Jezusa kot brata in ga vedno znova videli v bratih.
Tudi certifikat, ki smo ga prejeli ta dan, dokazuje udeležbo in poglabljanje v šoli oblikovanja, nas pa opominja, da vsak dan molimo za udeležence, ki se udeležujejo DMŽ,  tiste, ki so se že, oz. tiste, ki se še bodo.

Tem, ki te iščejo, hočemo pokazati tvoje obličje.
Ti si voda večnega življenja, Tebe bomo dajali piti žejnim na poti.
Ti si kruh življenja, hočemo Te dajati kot hrano tistim, ki so Te lačni.

Kristina Petrović

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.