Odmev iz Podčetrtka

Bogdana Počivavšek:  Sveti Avguštin je že davno napisal:” Nemirno je naše srce, dokler se ne spočije v Tebi!” , Mala Cvetka je dejala: “Ustvarjena bitja so premalo, da bi zapolnila neizmerno praznino, ki jo je Jezus položil vate” in še mnogo takih misli bi lahko navedla, ko razmišljam o hrepenenju po Bogu, ki napolnjuje naše duše, če si to priznamo ali pa ne.
“Kakor suha in žejna dežela brez vode…. , Kakor jelen hrepeni…. , so stavki, ki nas zbudijo iz otopelosti, ki je posledica našega drvenja za minljivimi dobrinami. Bogu hvala za vse, kar nas pretrese in spodbudi k iskanju smisla življenja!

Prav Delavnice molitve in življenja so nam lahko pri tem  v veliko pomoč!
In tako je bilo tudi na Delavnici molitve in življenja, ki smo jih imeli v Podčetrtku. To je manjši kraj, kjer je razvit turizem in smo prebivalci zaradi relativno boljšega standarda bolj usmerjeni k zadovoljevanju tuzemskih potreb, o presežnem se ne govori.
Kljub strahu, kako bo z udeleženci, smo se 18. novembra 2013 po večerni sveti maši zbrali  v župnišču Podčetrtek in pričelo se je.

Žal so mene po četrtem srečanju predčasno poklicali na operacijo kolena in delavnic nisem opravila do konca. Udeležila sem se samo PUŠČAVE v Olimju, ki me je  zopet postavila v normalen odnos z Gospodom. Prej se mi je zaradi težav po operaciji  dogajalo, da še moliti nisem mogla. Lani sem opravila duhovne vaje “IZKUŠNJA BOGA” v Kančevcih pod vodstvom  br. Štefana Kožuha, udeleževala se bom vsakomesečne obnove in jeseni, če Bog da, hodila v Bistrico ob Sotli na DMŽ. Mogoče se mi pridruži še kdo iz Podčetrtka. Duh veje, kjer hoče!

Trezika Kunej: BOG NIKOLI NE OBUPA NAD ČLOVEKOM

Da bodo delavnice (molitve in življenja) v Podčetrtku sem izvedela od gospe Bogdane Počivavšek. Doma sem v Bistrici ob Sotli in skupaj smo se od tu tri udeleženke vozile iz Bistrice ob Sotli v Podčetrtek vsak ponedeljek, kjer smo pod vodstvom gospe Biserke Pirič odkrivale vso veličino božje ljubezni. Vseh udeleženk nas je bilo 14. Vezalo nas je prijetno druženje in izmenjava izkušenj. Korak za korakom smo potem doma osvajale molitveni način (svete pol ure na dan) in se trudile za vsakdanjo duhovno držo skozi cel teden. Za vsak dan določeno svetopisemsko besedilo smo doma premišljevale in razčlenjevale s pomočjo kratke pedagogike in duhovnega dnevnika, kamor smo si zapisovale navdihe in čutenja, ki so se nam vzbudila ob branju. Iz tedna v teden smo ena manj druge bolj uspešno uresničevale duhovno držo. Tudi če nam ni uspevalo tako kot smo si želele, smo spoznavale da je božja ljubezen in usmiljenje drugačno od naše in da Bog nikoli ne obupa nad človekom. Po fantastični izkušnji puščave v Olimju, kjer smo bile v tišini in samoti štiri ure z Bogom in svetim pismomse je ob koncu rodil trden sklep: delavnice molitve in življenja v duhu živeti naprej.

Štefka Lipnik: Naša župnija Podčetrtek je v mesecu novembru 2013 doživela posebno milost, saj nam je bila podarjena priložnost, da se udeležimo DMŽ prav v naši župniji na pobudo naše Bogdane Počivavšek.
Prijavilo se nas je 15 žena, od tega 8 iz župnije Podčetrtek, 4 iz župnije Bistrica ob Sotli, po ena iz župnije Sv.Ema, Šmarje pri Jelšah ter Rogaška Slatina.
Na prvem, informativnem srečanju, se nam je predstavila naša voditeljica BISERKA gospod dekan Jože Rogač nam je podelil blagoslov za uspeh delavnice.
Vse udeleženke smo bile polne upanja in radosti že ob prvi obrazložitvi, kako bo delavnica potekala in kaj lahko od nje pričakujemo.
Vrstila so se srečanja vsaki ponedeljek v tednu, naša rast v veri in Božja bližina pa je bila iz tedna v teden bolj izrazita. Vedno bolj smo se čutile povezane v toplo družino, kateri je skupni cilj ljubezen do  bližnjega in po njej ljubezen do Jezusa, ki nas s svojo navzočnostjo vabi k sebi vsak trenutek življenja.
Spoznale smo različne načine molitve, pogovora z Bogom, predati Njemu vse svoje žalosti, trpljenja, odpuščanja, ga slaviti in izžarevati Njegovo bližino.
Ko smo se v nedeljo, 2.3.1014 zbrale na PUŠČAVI v Olimju, smo začutile, da je to doživetje krona preteklih 14 srečanj. V prostorih in naravi smo občutile neskončno lepoto stvarstva, saj vse prihaja in se vrača k Njemu, ki je naša Pot, Resnica in Življenje.
Hvala naši neizmerno dobri voditeljici Biserki, hvala gospodu dekanu Jožetu  Rogaču ter gospodom patrom v Olimskem samostanu za gostoljubni sprejem v svoje prostore.

——————————————–

Anica: Na nedeljo pred začetkom postnega časa smo s puščavo zaključili delavnice molitve in življenja v Podčetrtku. Bog,ki je neskončno iznajdljiv,nam je preko voditeljice  razkazal nove razsežnosti svojega usmiljenja in vsemogočnosti.

Irena: Vsako srečanje Delavnic molitve in življenja, ki smo jih imeli v Podčetrtku, je bilo drugačno in zelo zanimivo. Petnajsto srečanje  pa je bilo puščava , ko smo preživeli štiri ure v samoti in z zaprtimi usti  z Bogom. Od tega srečanja  sem se veliko  naučila  in se še bolj povezala z Bogom. Zdaj gledam z njegovimi očmi svet v prihodnosti