Odmev na Stično mladih 15. 09. 2018

V soboto 15. septembra se je dogajala Stična mladih.

Tudi DMŽ imamo mlade po letih in po srcu. Že nekaj mesecev so tekle bolj ali manj intenzivne priprave na dogodek. Največ svojega truda in ljubezni je letos v priprave vložila naša Marija Kališnik.

Priprava stojnice je bila super, na fotografijah se boste o tem lahko prepričali sami. Lokacija stojnice je bila letos še boljša, uspelo nam je dobiti mesto na prizorišču pri cerkvi, ker smo bili dovolj zgodnji s prijavo. Materiali so bili dobri, kartončki z izreki zanimivi in aktualni. Zgibanke razdeljene. Upamo, da bo promocija obrodila sadove.

Delavnica je privabila kar nekaj mladih (18), ki so prisluhnili pričevanjem brata Jara in našega Staneta. Hvala obema. V sproščenem vzdušju se je nato razvil lep pogovor. Prijetno za pričevalce in za poslušalce, ki so duhovno obogateni in zadovoljni odhajali nazaj na prizorišče dogajanja, kjer so se udeležili svete maše.

Dobri Bog je tokrat skrbel celo za vreme, čeprav ve, da se Stična zna dogajati tudi ob nebeški rosi z neba. Če ne potrebuješ dežnika, pa še lažje slaviš in objemaš prijatelje.

rbt

Za trud, vložen čas in ljubezen se celi ekipi ( br. Jaro, Stanko, Sonja, Lidija, Marija) zahvaljujem in jim izrekam posebno priznanje, še posebej se z zahvalo in pohvalo obračam k Mariji.

Naj vse, ki smo po najboljših močeh sodelovali pri pripravi Stične, nagrajuje naš veliki prijatelj Jezus s svojim mirom, zaupanjem in duhovnim bogastvom. Nasvidenje prihodnje leto.

Pa še zahvala vsem, ki širite Delavnice molitve in življenja tudi med mlade in otroke.

 

Mir in vse dobro.

Branka