DMŽ na radiu Ognjišče l.2007

Oddaje na Radiu Ognjišče so potekale v letu 2008 in so dostopne v Arhivu radia.

Oddaje so pripravili voditelji Delavnic molitve in življenja. Oblikovali so jih v 15 enournih oddaj, katerih vsebino se je črpalo iz duhovnosti DMŽ. Oddaje so bile pripravljene v želji, da bi poslušalci začutili, kako živa in topla je Božja Beseda, kakšno moč ima molitev in na kako različne načine lahko molimo.

V oddajah se je bralo (molilo) različne molitve iz molitvenega priročnika SREČANJE, ki ga uporabljamo v Delavnicah molitve in življenja. V vsaki oddaji je bilo mogoče prisluhniti Božji besedi, pripravili bomo tudi razmišljanje o prebrani Božji Besedi. Posebnost vsake oddaje je molitveni načini.

Kaj so molitveni načini? To so različne oblike našega odnosa do Boga in sicer od najbolj preprostih do bolj zahtevnih. V vsaki oddaji bomo razložili drugačen molitveni način. Ko boste, spoštovane poslušalke in poslušalci poskusili različne molitvene načine, se boste kasneje lahko sami odločili za sebi najbolj primerne, ki jih boste potem lahko uporabljali v svojem vsakdanjem življenju.

Oddaja “Da bomo znali živeti, se naučimo moliti” želi biti rodovitna njiva, na katero bomo sejali seme Božje Besede ki naj se za vsakega človeka spremeni v vir navdiha, tolažbe in življenjske usmeritve.