Binkošti 2019

Praznovanje svetovnega dne voditeljev DMŽ v Celju 9. 6. 2019

V nedeljo 9. junija, na binkošti smo se slovenski voditelji Delavnic molitve in življenja zbrali v  kapucinskem samostanu v Celju, da  bi praznovali. Binkošti  so namreč tudi  svetovni dan voditelja. Vsako leto se na ta dan srečamo, da bi se skupaj poveselili, molili in se zahvalili Bogu za vse dobro, ki ga preko DMŽ bogato podarja.

Začeli smo z uvodom  narodne koordinatorke Sonje Topler. Predstavila je našo pot od začetkov DMŽ, pa do danes. Ogledali smo si fotografije in prisluhnili podatkom, ki so nas presenetili. V 25 letih našega delovanja, je bilo v Sloveniji 495 Delavnic za odrasle. Udeležilo se jih je 6295 udeležencev. Seveda imamo še delavnice za mlade, otroke, mladostnike, evangelizacije za birmance in tečaje za zakonske pare. Ampak tudi če ostanemo samo pri tem številu: 6295 udeležencev Delavnic za odrasle, to pomnožimo s številom družinskih članov, ki se jim je življenje  spremenilo na bolje zaradi tega, ker se je spremenil in je bolj srečen udeleženec Delavnic. Prištejmo še sorodnike, sosede in sodelavce, s katerimi je udeleženec  zgradili nov, lepši odnos, dosegel spravo in odpuščanje. Pridemo do presenetljivega števila ljudi, ki so jim DMŽ spremenile, polepšale in obogatile življenje. Tako se širi krog Božje milosti. Za vse te darove smo Bogu neizmerno hvaležni.

Sledila je doživeta sveta maša, ki jo je ob somaševanju br. Štefana Kožuha daroval br. Primož Kovač. Med drugim nas je spomnil, kaj pomeni  biti tempelj Sv. Duha. To pomeni, da smo živi tabernaklji, ki hodimo po svetu in prinašamo ljudem Boga, ki ga nosimo v sebi. Spraševali smo se tudi, ali se zavedamo veličine tega in ali se resnično veselimo, da smo kristjani.

Nato je sledila pogostitev. V prijetnih pogovorih in medsebojnem veselju ob snidenju, so ure kar prehitro minile. Sledilo je slovo in še zadnji objemi, pozdravi. V nas pa je ostal je močan občutek hvaležnosti, da smo lahko del vsega tega.

Janja