Odmev iz Velesovega

V marcu 2014 smo po praznovanju 850 letnice ustanovitve naše župnije imeli sv. misijon, ki sta ga vodila br. Primož Kovač in br. Jožko Smukavec. Bogu hvala za čudovito izkušnjo in poživitev vere faranov.
Čutili smo, da ne smemo obstati, ampak nadaljevati začeto. Tako smo se na začetnem srečanju DMŽ številčno močno odzvali. Seveda je bil do naslednjič osip tudi neizogiben. Šestnajst pa se nas je redno udeleževalo srečanj in vztrajalo do konca.
Težko je s parimi besedami opisati vse, kar smo doživeli, saj je bilo iz srečanja v srečanje čutiti, da nas je potegnilo noter. Srečanja so nam odpirala nova obzorja o bogastvu, ki je v vsaki osebi in o čudoviti Božji ljubezni do slehernega človeka.
Zase lahko rečem, da me je zelo skrbelo, če bom lahko vse četrtke prisotna. Pa moram reči Bogu hvala za moža, ki je doma delal še namesto mene, da sem jaz lahko sodelovala in se učila moliti.
Končno je molitev spet živa v mojem vsakdanu. Nisem vedno enako »uspešna«, a zavest, da me Oče ljubi tako kot sem in tu kjer sem, daje veselje in moč za vsakdanje korake. Ko čutim, da ne morem ljubiti, pa prosim Jezusa naj On ljubi v mojem srcu. Vedno me preseneti.
Po vseh prejetih milostih sem tudi sveto spoved doživela kot čudovit objem Očeta, ki odpušča ne glede na to kako velik je moj greh, samo da se vrnem k Njemu.
Vem, da mi do popolnosti manjka še zelo veliko, a se veselim, da mi uspejo vsaj male stvari in da je Bog povsod z menoj in me ima rad. On nikoli ne obupa, vedno mi ponuja še eno »šanso«.
Bogu hvala za voditelja br. Jožka in gospo Lojzko Bajc, ki sta nas potrpežljivo vodila skozi vsa srečanja do puščave.
Želimo si nadaljevati začeto delo in še več moliti, zato smo se začeli srečevati v Krogih.

Lep pozdrav iz župnije Velesovo

11.3.2015 Marija Kern

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.