Odmev na “puščavo” za bivše udeležence DMŽ – Šmihel nad Mozirjem

PUŠČAVA – obnova

To je dan, ki ga je naredil Gospod, veselimo se ga in se radujmo.

Na prvo soboto v oktobru 2016, smo se v Šmihelu nad Mozirjem srečale članice, ki smo pred leti obiskovale Delavnice molitve in življenja.

Obnovo oz. ponovno srečanje, ko smo dan posvetile Bogu v molku in samoti sta vodili ga. Danica in Ga. Lidija. Tega srečanja – obnove se je žal udeležilo skromno število vabljenih.

V župnišču smo se zbrale in seznanile s smernicami za puščavo. Za pripravo smo molile in klicale sv. Duha ter premagale raztresenost z umiritvenimi vajami. Za osebni pogovor z Gospodom si je vsaka poiskala miren kotiček. Po času (4ure), ki smo ga posvetili in se tudi prepustile Bogu, smo se zopet zbrale v župnišču.

Za srečanje z Bogom si je vsaka lahko izbrala prostor, saj smo imele na razpolago cerkev, župnišče in lepo naravo, ki je bila s soncem obsijana in jesenskimi barvami obdana.

Ob zaključku tega srečanja smo bile vse zelo zadovoljne, notranje umirjene in srečne, da se lahko zahvaljujemo Gospodu, ker je dober, ker na veke traja Njegova dobrota. On je naše zatočišče, pomoč v stiski, moč. Daje na mir, tolažbo in upanje ter nas ljubi – »Popolnoma se ti izročam, zgodi se Tvoja volja.«

Izrekle smo tudi željo, da bi še večkrat ali vsaj enkrat letno obnovile puščavo.

Voditeljicama se najlepše zahvaljujem za trud in dobro delo.

S spoštovanjem,

Marija Robnik iz Bočne