Odmevi na virtualni odmik “Spremenjenje”

 • SPOŠTOVANI 
  Lepo se je bilo družiti z vami te štiri dni.
  Naša skupina je zaključila Delavnice molitve in življenja 8. marca, tik pred karanteno. V tem nenavadnem času so se dobre navade, ki smo jih osvojili v Delavnici, že začele rahljati in počasi sem drsela v stanje pred Delavnico. Zato so mi te kratke duh. vaje zelo prav prišle, da sem obnovila vedenje, ki sem ga osvojila v Delavnici.
  Sedaj bom te kratke duh. vaje spravila v arhiv in kadar bom občutila, da drsim nazaj v staro življenje, jih bom sama izvajala in tako ostala v Božji navzočnosti.
  Hvaležno se vam zahvaljujem za trud in vas pozdravljam.
  Marija Eržen
   
   
 • Vse Vas blagoslavljam, vsem se zahvaljujem, z Vami vsemi kličem HVALA, ganjena, privilegirana, srečna, da sem smela biti z Njim v tem odmiku, na poseben način pa tudi z Vami vsemi.
  Bog je Faca! Dovoli nam, da Ga slavimo , častimo, kličemo v vsa svoja prizadevanja, da bi svoja življenja priličili Njegovemu, da bi bili ponižni, da bi prepoznavali in se ogibali vsakršni diktaturi jaza v naših odnosih, v našem življenju. Ponuja nam soudeležbo v Njegovem ZLATEM SNU.
  Ne pušča nas same. Ve, da s svojimi močmi ne moremo izkoreniniti, kaj šele odkriti znake sebičnosti, napuha, prisvajanja, preračunljivosti, skratka vseh tistih skritih sovražnikov medsebojne ljubezni in zrelosti v Kristusu.
  Vsem Vam, ki ste še v “odmiku”, ob želji, da Vas Gospod potolaži, okrepi, dvigne, osreči in naredi za Božje soustvarjalce.
  Hvala Gospodu in hvala Vam, da smem biti delež DMŽ, da me sam Gospod vodi in obdaruje, da kljub svoji nebogljenosti in majhnosti smem prinašati Kristusa tistim, ki nam jih Bog pošilja na DMŽ.
  Bog Vas živi.
  Biserka
 
 • Vsi ste tako dobro pripravili program, še lepše pa je slišati vaš glas.
Hvala ti naš Bog, da nas vabiš v odnos s seboj, poln ljubezni, tudi, ko se nam zdi, da smo v črni temi. Hvala da nam šepetaš, naj se pustimo najti in se prepustimo tvoji ljubezni. Še posebej pa hvala, da nas tako odpiraš za dejavno življenje v skupnosti.
Naj vas GOSPOD spremlja na vseh vaših poteh.
Olga
 
 • Čudovito je bilo štiri dni pluti na valovih Ljubezni in medsebojne povezanosti. 
On je Pot, zato mu je vredno slediti. Naj nam Bog pomaga zasejati Ljubezen v srca vseh ljudi, da bomo samozavestno hodili v veri za njim.
Davorina Š. P.
 
 • Spoštovani!
Zaključujem  4 dnevi odmik. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste sodelovali v zamisli odmika Spremenjenje in pripravi gradiva.
BESEDA POGUM je med drugim dobila mesto v osnutkih.
Zame je bila ena od ključnih besed. Zakaj?
 • Da sem se sploh odločil slediti zamislim za štiridnevni odmik.
 • Da sem se držal navodil in pri tem v nekaterih pogledih izključil svojo »duhovno rutino«.
 • Naložil sem si obliko posta in se ga do konca držal.
 • Pogum priznati, da se večkrat znajdem na začetku glede povezanosti z Jezusom in življenja v bratski skupnosti. Vsak nov dan predstavlja nov izziv za darovanjsko ljubezen.
Sad štiridnevnega odmika sem doživel v notranji osvoboditvi in globlji povezanosti z Bogom skozi kontemplacijo, molitev in zrenjem Boga v stvarstvu.
Oremus ad invicem!
Prisrčno se zahvaljujem. IR
 
 
 • Že zjutraj sem zaključila z DMŽ. Hvala vsem, ki ste nam omogočili to poglobitev… in še kdaj.
Velko uspeha pri nadaljnem delu.
Ana
 
 • Predragi vsi!!!
Ko sem zaradi obveznosti in dogajanja čez dan Odmik živela v zgodnjih jutranjih urah, sem podoživljala Jezusov jutranji odmik v gore  ter dela ljubezni čez dan Sama sem tudi z lahkoto delila posebno, prav posebno potrpežljivost, razumevanje, sprejemanje, razdajanje, ljubezen… in še bi lahko naštevala. Vse, kar me presega, vse, kar hočem, pa tolikokrat ne zmorem, vse, kar nisem jaz, vse, kar ne delam jaz, ampak On, ki v meni prevzame moj glas, moje besede, moje roke, moje odzive.
Čas me preganja, bilo bi tega ogromno za napisati a ne utegnem, zato Vam vsem in tudi sebi želim, da bi ti sadovi čim dlje ostali v nas.
Obljubljam sebi in Vam:
Bodo! 
Korona nas ne bo ustavila, da v svoja življenja ne bi umestili druženja z Gospodom, Delavnic molitve in življenja in našo željo BITI Z NJIM,
Ni na nas, da vemo kako, ker bo za to On sam poskrbel.
Zaupajmo in se pustimo presenetiti.
Bog z Vami. 
Biserka
 
 •  
Ta štiri dnevni  odmik me je spet vrnil na pravo pot  k Jezusu.
Počutila sem se osvobajajoče, mirno, zadovoljno. Spoznala sem tudi, da je potrebno res si vzeti čas za močne čase.
Hvala  vsem, ki ste pripravili  duhovni odmik.
Mir in dobro.
Breda
 
 • Z delavnico sem odkrila, kako zelo sem raztresena. Ne morem se umiriti, počivati v Njegovem naročju kot otrok v naročju svoje matere. Ne prepuščam se Njemu, ne iščem njegovo pomoč, ampak sama nosim vsakdanja bremena. Povsem nepotrebno sem preobremenjena in obtežena. V meni ni notranjega spokoja. Moj pogled, moja pozornost je usmerjena v svet, v stvari in v ljudi. Sama sebe ne vidim. In se tudi ne bom, dokler se moj pogled ne bo ustavil na Njem. Dokler ne bom prisluhnila njegovim besedam, ne morem (morda nočem) videti sebe in vedeti, kdo in kakšna sem brez Njega. Njegov glas je blag, nežen in iskren. Ta blagi glas ima rušilno moč. Uničuje vse, kar me odvrača od njega. Tako daleč proč sem, tako daleč. Iz daljave kličem k tebi, moj Bog: »Jezus, sin Davidov, usmili se me!«
 
 • Mene so se delavnice zelo dotaknile, bila sem notranje obogatena, povezana z Jezusom in Marijo. Imela sem lepše preživete dneve in upam da bomo na tak način še sodelovali, lepo mi je bilo, da sem imela toliko podobno mislečih bratov in sester. Ker se odpravljam na duhovne vaje v tišini, prosim, da kaj molite zame in moje. Še enkrat hvala, in lep pozdrav.  
  Metka
 
 • Hvala za ta odmik vsem ki ste se trudili in ga pripravili, da bi ga mi lahko živeli. Jaz sem ga živela dvakrat dnevno, zjutraj ob prebiranju besedila, zvečer ob poslušanju. Še zlasti dragoceno mi je bilo poslušanje, vem da ga bom  še večkrat poslušala. Hočem poglabljati to duhovnost, predvsem pa jo uresničevati v življenju. Sama tega ne zmorem, Jezus mi bo pomagal, če bom dan za dnem živela njegov nauk z branjem, premišljevanjem in molitvijo ob Božji besedi.
Jelka
 
 • Včasih se mi dozdeva, da sem postala brneč bron ali zveneče cimbale (1 Kor 13), najbolj v času korona nejasnosti, nesigurnosti, dvomov, sodb … Kot da je v meni umrla vsa ljubezen.
  Zato sem pred časom sprejela odločitev, da se izpišem iz fb, kjer sem bila zaradi različnih prijateljev bombardirana z mnenji, komentarji ene ali druge strani, obe zavarovane v svoj prav.
  Hvala za ta odmik. Prišel je ravno v pravem času, da sem zopet začutila zeljo biti ljubljena in ljubiti.
  Dragi Bog, izročam se ti z vsem kar sem, kar mislim in delam, ukroti mojega duha, iz mojega srca preženi žalost, obleci me v zrelost in mirnost, naj vedno hodim ponižno s teboj.
  Da bom zmogla ljubiti, blagoslavljati in moliti za tiste, ki ne ravnajo lepo z menoj in ne bom sodila, obsojala ampak znala odpuščati.
  Karmen
 
 • Hvala vsem, ki ste žrtvovali svoj čas in energijo ter ste se potrudili za nov pristop, da bi nam kljub razmeram omogočili duhovno rast in bolj polno življenje. 
  I.T. 
 • “Gospod mi je v trenutkih nemira zaradi izgube dela in občutka nekoristnosti ponovno pokazal, da me ima rad in me spremlja. Preko voditeljice me je nagovoril na podoben način kot pred tremi leti, ko sem obiskovala DMŽ. Med odmikom sem prejela pogum in zaupanje, da bo vse v redu. V tem tednu se je nepričakovano odprla prva ponudba za delo. Gospod, hvala Ti za vse.” 
V.
 
 • Vsaka težka preizkušnja, te pripelje na pravo pot. Takrat sem se spraševala ” zakaj Bog?” Ko pa si na koncu moči in ko vidiš, da sam ne zmoreš, se mu prepustiš in izročiš. Šele takrat spoznaš, da je nekje On, ki je prava pot, resnica in življenje. Tako me je pripeljal do gospe Branke in do njene skupine, ki ste v teh 4 dneh, nam pošiljali globoke besede, da smo bili povezani kot ena družina. Pred nekaj leti, sem se spraševala ” zakaj Bog?”, danes pa dvignem roki in rečem ” hvala ti Bog!” Moja duša hrepeni po Tebi in po ljudeh, ki širijo Božjo besedo in to ste tudi vi v Dmz. Hvala vam in naj vas spremlja Božji blagoslov in vodi Sveti Duh. Prisrčen pozdrav in se priporočam.
Brigita
 
 • Živio! Hvala za čudovito duhovno izkušnjo. Všeč mi je bilo, ker sem vedela, da tudi drugi premišljajo isto besedilo, vendar se vsakega drugače dotakne. Upam še na nadaljevanje. Hvala Bogu za vse voditelje delavnic! Zbogom, lep in miren dan. 
Marjetka
 
 • Predraga moja Branka in vsi sodelujoči. Hvala vam, za tako žive besede, ki ste nam jih zvesto pošiljali. Poslušala jih bom še večkrat, da se še bolj usedejo v globino. Naj vas še naprej tako močno vodi Sveti Duh. 
L. p. Brigita 
 
 • Milost in mir vsem, posebej pripravljavcem tega virtualnega odmika Spremenjenje, 
v prvem tednu junija, do prvega petka, ko smo povabljeni, da ubesedimo pogled na ta čas, smo imeli milost živeti, s pomočjo lepo in skrbno pripravljenega pisnega in zvočnega gradiva, močne čase. Sredi vrveža, ko se že skoraj vračamo v predkoronski tempo, smo se lahko umikali v svojo skrito kamrico in se povezovali z Bogom, našim Očetom. 
Zahvaljujem se vsem za darovanjsko ljubezen, s katero pripravljate delavnice, si prizadevate za novo evangelizacijo, delujete kot bratje, ki hočete pomagati svojim bratom, da se ne izgubijo. K temu smo povabljeni tudi mi. 
V teh dneh sem imela milost, okrepljena z Božjo besedo in premišljevanjem s pomočjo pripravljenih gradiv, deliti svoja verska prepričanja s svojimi mladimi sodelavci. Na način, ki je bil popolnoma spontan, nevsiljiv, z vsako od treh sodelavk na drugačen način, z drugo temo, izhajajočo iz njej bližnje situacije. Hvaležna sem Svetemu Duhu za vodenje, navdihe, odpiranje nas vseh za dobro komunikacijo. Hvaležna sem za mir, ki ga doživljam kljub naporom vsakodnevnih obveznosti.
Hvala Bogu za vse!
dr. Marta Ciraj
 
 • Hvala vam za ta milostni čas odmika. 
 
 • »SPREMENJENJE«
V štirih dneh  odmika »Spremenjenje«« mi je bila ponujena zanimiva in pomenljiva izkušnja doživljanja »duhovnega srečanja« z ljudmi, ki jih ne poznam in ne vidim. V istem trenutku sem bila sama s seboj (JAZ-JAZ),  z drugimi (JAZ-TI) in z Bogom (JAZ-BOG). To so trije odnosi, ki krojijo naša življenja, odzivanja, udejstvovanja in udejanjanja.  »Srečanje« pravzaprav pomeni dialog, komunikacijo , odnos, relacijo. Odnos do Boga nas uči odnosa do samega sebe in do drugih. Vsi trije odnosi skupaj tvorijo »trikotnik«, ki je sklenjen lik in se odnosi drug drugega dotikajo. Vsak odnos predstavlja eno stranico trikotnika. Z dvema stranicama nam ne uspe narisati  lika, če se še tako trudimo. Če pa povabimo v naše življenje Boga, ki je tretja stranica, lahko skupaj sestavimo trikotnik-zaključeno celoto. Tretja komponenta je povezovalna komponenta-odnosi se drug drugega dotikajo in vzpostavljajo odnos, ki  ni zgolj formula  »a + b + c = obseg«,  ampak »a +b + c = »Brez mene ne morete ničesar storiti!«
Ostanimo povezani v odkrivanju Skrivnosti, kateri zaupamo svoje korake in svoje dni.
Vse dobro želim!
Rožana Pucer

 

 • V teh štirih dneh sem na poseben način začutila bližino bratov in sester, ki skupaj na poseben in milostni način odkriva bližino Boga, Njega samega, ki nam vedno govori “Ne boj se”, Jaz sem s teboj.” Tu je bila molitev, ta neprecenljivi dar, ki mi pomaga živeti, da čutim ljubeči odnos z Očetom, da se trudim postajati taka kot Jezus. Vendar, koliko potrpljenja in ponižnosti potrebujem vsak dan? Srečujem se z ovirami svojega lastnega “jaza”, svoje lastne nemoči; kje vse se moram spremeniti, poboljšati. In prav ponižnost me uči, da moram biti odprta za druge. Ob vsem tem se zavedam, kot pravi sv. pismo: ” Bog je ljubezen” ,da je ljubezen tista vez, ki premaga strah in tesnobo. Res je, najpomembnejši je čas, ki ga preživimo z Bogom, vse drugo je minljivo. Ali tako, kot je rekel sv. Frančišek: “Samo Bog je in to mi zadostuje”.
            Želim vam božjega varstva in blagoslova.
            Mir in dobro
            Marinka 
 
 • Ob koncu ,,odmika,, v mir in poglabljanje v našega Gospoda v teh štirih dneh se vam Vsem ki ste to čudovito poglabljanje pripravljali in vodili iskreno in iz srca zahvaljujem. Bilo je resnično srečanje z Gospodom in mi da novih moči za vsak dan. Hvala