Odmev udeležencev DMŽ v letu 2012

NAPOLNI ME S SVOJIM DUHOM

Zakonski par Konrad in Stanka, ki se že dolgo let z ljubeznijo posvečata voditeljstvu o svojem poslanstvu pravita: Srečna sva, da v sebi odkrivava Boga, ga utemeljiva ob Božji besedi in slediva klicu Gospoda. ‘Ne boj se, saj sem s teboj, nikar se plaho ne oziraj, saj sem jaz tvoj Bog. Okrepil te bom in ti pomagal.’ (Iz 41,10) Te Božje Besede naju posebej nagovarjajo vsako jesen in pomlad, ko začenjava z novim ciklom DMŽ-ja. Ta čas je za naju najlepši, saj več skupaj moliva, da bi zmogla začeto pot. Veliko moliva tudi za udeležence, z njimi se čutiva zelo povezana, saj skupaj začenjamo iskati novo pot osebnega odnosa z Bogom.

Pretresljivo je gledati 92 letno ženo, ki z veliko vnemo išče vrstico v Sv. pismu in se veseli Božjega nagovora. Pa mladega moža, ki zatrjuje: Prav to je tisto, kar sem že dolgo iskal. Mladeniča, ki se veseli: Veste, vidim, da vsak, ki gre na pot Delavnic, najde nekaj zase, tudi jaz sem se v tem našel. Močno čutiva s težko invalidko, ki v Božji besedi odkriva smisel svojega trpljenja. Pred očmi imava celo vrsto udeležencev izpred petih, sedmih let, ki so spremenili svojo življenjsko pot in nadaljujejo povezanost s Sv. Pismom. Z novim upanjem in veseljem hitijo življenjskim izzivom naproti, saj vidijo svojo moč v izročanju v Božje roke. Mnogo več molijo in se vključujejo v delo župnije. Hvaležna sva Bogu, da smeva biti skromno orodje v Njegovih rokah.

Številni so sadovi, ki jih prinašajo Delavnice molitve in življenja. So velik dar Boga človeštvu, Božji odgovor človeku v njegovi stiski. So karizma, dar Svetega Duha, ki je podarjen Cerkvi po osebi  br. Ignacia. Luč, ki nam je dana preko DMŽ, nočemo skrivati pod mernikom. Želimo jo postaviti visoko, da bi jo videli tudi vi in se nam pridružili na eni izmed prihodnjih Delavnic molitve in življenja!

Odmev iz Ankarana

Odmev iz Maribora