Binkošti 2015

Uvod v sv. mašo (Janja)

Binkošti-dan voditelja.
Ne more biti drugače. Samo Binkošti so lahko Dan voditelja.
Kajti: kdo izmed nas bi lahko govoril o Očetovi, Božji ljubezni, če ne bi njegovo srce tolikokrat ganjeno vztrepetalo, ko ga preplavi Sv. Duh, ki ti dušo napolni s takim veseljem in zanosom, da komaj preneseš? Ko bi najraje plesal, vriskal in pel. Ko izgledaš kakor apostoli tisti dan: kot bi se mladega vina napil.
Kdo izmed nas bi si drznil govoriti o Bogu, Njegovi bližini, o molitvi, če ne bi Sv. Duh v nas vedno znova z neizrekljivimi vzdihi klical: Abba, Oče!?
Sv. Duh govori skozi naša usta in On odpira srca udeležencev.
Brez Sv. Duha ni Sv: pisma, ni učlovečenja, ni odrešenja, ni zakramentov. Brez Njega bi usahnil vir naše moči in povezanosti s Kristusom- evharistija. Kruh bi ostal le kruh in vino le pijača.
Samo Binkošti so lahko Dan voditelja.
In sedaj, bratje in sestre, prihaja!
Prihaja z vso močjo. Slišite?
Kakor šum silnega viharja, ki je vedno bliže. Zadržuje ga le še čakanje na našo privolitev, na naše povabilo: Pridi!
Tedaj bo vstopil v naše duše in jih napolnil kakor plima. Njegovi valovi prinašajo veselje in mir. Plašne apostole bo spremenil v pogumne pričevalce in nas naredil podobne Kristusu: lepe, čiste, svete.
PRIDI, SV. DUH! PRIDI DUH VSEMOGOČNEGA BOGA!

Pozdrav miru:

Danes sv. Duh deluje še na poseben način. Voditelji DMŽ po vsem svetu praznujemo svoj praznik. Naša srca gorijo od ljubezni do Gospoda in hrepenijo, da bi vsem ljudem oznanjali veselo blagovest; da bi običajni ljudje postali neobičajni svetniki. Vse je tako preprosto, vse je tako ganljivo.
Dragi brat, draga sestra, v kolikor sva še ujeta v razne pregrade in zidove v svojem srcu, se zdaj prepustiva delovanju sv. Duha, da izžge stvari, ki nama zakrivajo pogled na Jezusa in zaželiva drug drugemu Gospodovega miru, ki je nekaj tihega, skromnega, nekaj takega kot je bil sam in hkrati tako veličastnega.

 

Povabilo na agápe (Stane)

Predragi iskalci Gospodovega obličja!

V čast mi je, da vas ob koncu smem povabiti na Agápe, ki pomeni ljubezen. Ljubezen, ki jo izkazuje Bog do človeka in človek Bogu. Toda tega ne morem storiti v svojem imenu. To lahko storim le na način občestvene molitve, ko vsak vzame slišano besedo v svoje srce in jo posvoji. Zato te besede namenite drug drugemu.

Vstali Kristus je tam na obali svoje učence povabil: Pridite in jejte, ter jim ponudil ribo na ognju pečeno. Zato tudi jaz tebe, predragi brat, predraga sestra vabim: pridi in jej! Naj se nasiti tvoje telo in tvoja duša, naj se napolni dobrot, ki sem ti jih pripravil. Pridi in jej, kajti to ni navadna hrana saj sem jo oplemenitil z mojo ljubeznijo, vanjo sem postavil moje srce, kajti rad te imam. Pridi in jej! Nikar ne zadržuj svojega koraka temveč sezi po njej, da bova oba začutila kako zelo naju ljubi Oče. Zato ne čakaj! Pridi in jej!

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.