Odmik voditeljev DMŽ 2014

Odmik – Poklicanost in poslanstvo v novembru 2014
pri Svetem Duhu v Škofji Loki

Od 14.do 15.novembra smo imeli voditelji ODMIK z naslovom POKLICANOST IN POSLANSTVO.

Bogato vsebino nam je posredoval naš sovoditelj in br.kapucin Marjan Potočnik. V tihi molitvi in molku smo iskali bližino Boga in z njim obnavljali svoje poslanstvo voditelja.V kapeli

v kapeli pri molitvi

Odmik voditeljev DMŽ
Poleg tega, da smo voditelji DMŽ zvesti vsakdanji sveti pol uri in mesečnim puščavam (vsak mesec z Gospodom v tišini preživimo štiri ure), smo povabljeni enkrat na leto na Odmik. To so duhovne vaje v tišini z nagovori v duhu ustanovitelja DMŽ br. Ignacija Larrañage, kako naj voditelji živimo svojo poklicanost na osnovi svetopisemskih primerov od očaka Abrahama, preko Mojzesa, prerokov, Jezusa in apostolov. Veliko časa namenjamo poglabljanju ob točno določenih svetopisemskih odlomkih, predlaganih molitvah in odlomkih iz knjige Naš brat Frančišek. V svoje duhovne dnevnike zapisujemo naša razmišljanja, molitve in sklepe za nadalnje življenje. Za jutranjo molitev zbrani v kapeli ob molitvah iz priročnika Srečanje in odlomku iz Sv. Pisma izročamo Gospodu vse svoje bitje, da nas okrepi s pogumom in vztrajnostjo, ki smo jo ob poslanju obljubili. Ob večerni molitvi se zahvaljujemo za vse, kar nam Gospod naklanja, da smo lahko voditelji, da nas je poklical in poslal. Zaključku večerne molitve sledi sveta maša. Letos je Odmik potekal od petka zvečer 14. 11. do nedelje popoldan 16. 11. 2014 v Hiši kruha pri Sv. Duhu pri Škofji Loki. Naš duhovni voditelj je bil br. Marjan Potočnik, tudi sam voditelj DMŽ. Letošnja tema je nosila naslov Poklicani in poslani. V nagovorih smo imeli priložnost slišati Jezusov klic, naj nadaljujemo z apostolskim poslanstvom. Veseliti se moramo, ker nas je Jezus poklical in poslal. Klic je znak naklonjenosti. On ne izbere vsakogar. Voditelj potrebuje posebno duhovno občutljivost. Bog deluje izven zgodovinskih poti in deluje enako včeraj, danes in jutri.
Gospod nas je potegnil iz našega udobja in nas pripravlja za posebno nalogo. Voditelji nismo razpoznavni po človeški modrosti, niti po izvoru, niti po široki teološki izobrazbi. Želimo biti razpoznavni kot ljudje, ki ljubimo Jezusa Kristusa, ki zmoremo veliko časa preživeti z Njim, trpeti za Njegovo ljubezen, mu podariti najpomembnejši del svojega življenja.
Čemu smo voditelji vnaprej določeni in poslani? Da bi oznanjali in razglašali ljubezen in nežnost Boga, našega Očeta, odrešilno smrt in vstajenje Jezusa Kristusa; čudovite lastnosti prijaznosti, razumevanja, potrpežljivosti in nežnosti Jezusa Kristusa iz Nazareta; voditelj je tisti, ki je poslan in govori v imenu, v prid in slavo Tistega, ki ga je poslal.
Sklep Odmika je zaznamovala slovesna sveta maša, kateri so se v lepem številu pridružile sestre uršulinke.
Marija Peljhan
V kapeli

Kapela v kleti

Po zaključni sv.maši

Po zaključni sveti maši

_____________________________________________________

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.