Odmev na “puščavo” za bivše udeležence DMŽ – Stična 3.12.2017

Najprej se želim iskreno zahvaliti za to čudovito srečanje, na katerem sta nas zbrala Marija in Jezus, dve sveti Srci, katerima smo nekateri tudi posvečeni. Srečanje je bilo zelo lepo vodeno, za kar gre zahvala gospe Branki, gostoljubje naših gostiteljev je bilo izjemno, saj so nam zakurili sobe, v katerih smo lahko v miru premišljevali in se družili z Besedo, vrhunec razkošja je bila možnost biti pred Najsvetejšim v Opatovi kapeli.
Medsebojna podelitev je odprla nove vidike in uvide v delovanje Duha, kateremu smo se, kot nam je svetovala gospa Branka, dali voditi. Kot sem povedala na srečanju, sem prejela odgovor na dve vprašanji, ki ste me zaposlovali. Kako Gospod govori po Svetem pismu!  Pomembno je, da to premišljevanje in stik z Bogom ohranjamo tudi doma. Da se tega vadimo, je zelo koristen inovativni pristop, kot nam je zaupala gospa Branka, da se nekdanji udeleženci delavnic molitve in življenja lahko srečujejo v puščavi – čestitam za to idejo in za njeno izvedbo, nedvomno delo Svetega Duha. Kajti vsak dan in to večkrat na dan se srečujemo s situacijami, v katerih bi morali prisluhniti Duhu, da bi lahko prav ravnali. Pomembno se je predati v Njegov objem že zjutraj, potem pa tudi preko dneva. Le tako ne bomo ali pa vsaj ne prepogosto, skrenili s poti.
Za konec naj vam povem še sporočilo, ki sem ga prebrala včeraj v knjigi “Duhovnikom, mojim ljubljenim sinovom”. Premišljevala sem o tem, kam gre ta svet. Sporočilo, ki se glasi: “Da boste obvarovani pred hudim vas vabim, da se zatečete v zaklonišče varnega zavetja mojega brezmadežnega Srca” in “V mojem brezmadežnem Srcu boste potolaženi.”
Marta
Hvala za srečanje, napolnila sem si baterije……
Joži