Odmev na “puščavo” za bivše udeležence DMŽ – Stična

Znova v puščavi

fotografija-sticna-1

V naših župnijah je že kar nekaj časa prisoten odličen 15-tedenski program Delavnic molitve in življenja (DMŽ), v katerega se lahko vključi vsakdo, ki želi poglobiti svoj odnos z Bogom z molitvijo in Božjo besedo. Zgled živega stika z Očetom nam daje Jezus sam. V evangelijih beremo, kako se vedno znova v samoti pogovarja z Očetom. V tem je izvir življenja za vsakega kristjana.

Skupine se po končanih delavnicah razidejo in vsakdo se nato trudi za nadaljevanje pristnega odnosa z Bogom. Nič nenavadnega ni, če človek v hitrici življenja zanj ne najde več dovolj časa in opušča ritem vsakodnevne molitve ter tako počasi zgublja notranji mir in ravnotežje, ki je potrebno za veselje življenja z Jezusom. Ob tem so voditelji DMŽ spoznali, da je bivše udeležence dobro večkrat povabiti na delavnico, ki se imenuje puščava, v kateri se več ur v molku in samoti lahko znova pristneje povežemo z Bogom. Skupinica udeleženk z različnih  koncev smo se z voditeljico Branko konec oktobra odpravile na tako puščavo v stiškem samostanu, ki je tudi sicer že skoraj tisočletje kraj molitve in zato posebnih milosti. V nedeljskem popoldnevu smo se po skupni molitvi in vajah umirjanja vsaka na svojem »samotnem kraju« v samostanskih sobah in v kapeli naužile Božje bližine v psalmih in svetopisemskih besedilih ter različnih molitvenih načinih – vsaka v tistem, ki jo najbolj približa Očetu.

Ko smo si zvečer podelile vtise in zaključile s skupno molitvijo, smo si obljubile, da se čez pol leta znova srečamo in odidemo na »samoten kraj«, kjer nas čaka Božji objem, tako potreben za zvesto in ne vedno lahko hojo za Jezusom.

Več o datumih puščav lahko izveste pri voditeljih in na spletni strani /.

Barbara Sosič