Maribor – Tezno (od 23. 5. do 27. 6. 2016)

IMG_6381

Tečaj je bila enkratna prilika seznanjanja in pojasnjevanja osebnih zadržkov in občutij, razumevanja zadržkov in zamer, prepoznavanja lastnih stališč in prepričanj do sozakonca, tistega, od katerega je odvisen odnos, lastnega vpliva in pogojenosti vedenja vsakega posameznika na razvoj odnosov, medpartnerskega sporočanja in deljenja mnenj in čustev.

IMG_6416

Kako na zastoje in nepretočnost v komunikaciji in stiku krivita ali dolžita drugega?

Kako se približati osebnemu polju in intimnemu jedru drugega?

S takšnimi vprašanji smo se verjetno vsi neprestano soočali, da bi naredili soliden obračun in vpogled v resnično stanje odnosa in družinskega prostora, ki bi ga naj dva skupaj ohranjala in vzdrževala. Videti sebe in drugega v novi luči in biti pozoren na stališča in zaključevanja o sebi in drugem na podlagi preteklih izkušenj in čustvenih izkustev, da bi lahko videli in se zavedli, koliko smo lahko drug drugemu dragi , koliko nas drugi sprejema in ceni.

IMG_6410

Imeli smo torej blagoslov Larrañaga kot tudi celotnega združenja DMŽ v Sloveniji, saj se vpliv tega gibanja čuti tudi v teh srečanjih. Čuti se revolucionarni naboj, ki ga je avtor poslal v svet, da bi se ljudje lahko postavili na noge, če zmorejo deliti sebe drug z drugim in računati drug na drugega tako v trenutkih stisk kot v trenutkih uspehov.

IMG_6419

Uspeli smo ohranjati duha pristnosti, ljubezen in usmiljenje.