Odmev iz Kranja

Niko Primc: Danes je veliko kuharskih TV oddaj, kjer se učijo kuhati na različne načine in pripravljajo tako imenovano fuzijo okusov.  Vsi nastopajoči in gledalci so navdušeni ob spoznavanju in učenju kuharskih veščin.
Kaj torej želim povedati.
Delavnica molitve in življenja je, čeprav ne toliko na očeh ljudi, veliko bolj pomembna za udeležence, pa tudi njihove bližnje.  Ta delavnica namreč spreminja človeka, njegov pogled na Boga, na sebe in na sočloveka in razne situacije v življenju  in to preko Boga. Saj se udeleženec trudi razumeti in odpuščati, kot je odpuščal On in se trudi delati, kot bi naredil On. Gledati na sočloveka skozi oči Njega. Zakaj? Ker nas približuje zavesti, kako nas On ljubi in če se zavedamo, kako nas On ljubi, ne moremo nikogar sovražiti, saj se po njegovem vzoru trudimo ljubiti tudi tistega presnetega…, saj veste katerega/o.
Ne bom rekel, da je s to Delavnico vse narejeno. Narejen pa je dober temelj, na katerem se trudimo graditi naprej. Spoznali smo metodo in vzvode, ki nam to olajšajo. Molitev in Božja beseda pa nam z Evharistijo in Božjo pomočjo to omogočajo.

Naj se vrnem nazaj na kuharijo. …Kot strmijo k temu, da bi  znali kuhati na več načinov in boljše, ker imajo s tem več uspeha in zadovoljstva, tako smo začutili tudi mi pri kuhar…pardon molitveni delavnici, da smo bolj uspešni in zadovoljni. Več načinov molitve, kvalitetnejša molitev, bolj blizu Bogu, več miru v srcu in z bližnjimi.

Kuha za telo, molitev za dušo.
Kaj je pomembnejše, pa naj premisli vsak sam.