Odmev iz Grgarja

DMŽ V GRGARJU december 2014
DMŽ V GRGARJU
december 2014

V Grgarju, vasici ob vznožju Svete gore, kjer se je rodila vidkinja Urška Ferligojeva, smo se, na pobudo br. Marjana iz Vipavskega Križa in g. Davorine Šuligoj Prinčič, zbrali v zakristiji naše župnijske cerkve sv. Martina. Šest nas je bilo, ki smo si želele in bile nagovorjene, da našo vero mogoče poglobimo, se naučimo potrpežljivo in vztrajno vstopati v molitveni odnos z Gospodom. Uvodno srečanje smo imeli 1. septembra 2014, zaključek »puščavo«, pa 13.12. na Mirenskem gradu. Po zaključenih delavnicah in celodnevnem srečanju na Mirenskem gradu, smo udeleženke, polne božje milosti in hvaležnosti v strnjeni besedi takole razmišljale:CAM00396

Spoštovana br. Marjan in g. Davorina

Petnajstič? Da, danes smo petnajstič skupaj! Na prvem srečanju smo se ob vajinem podatku, da se bomo srečevali 15 tednov, spogledale. Ali bomo zdržale? Zdržale smo, še bi zdržale.
Na prvem srečanju sta rekla; »če hočemo razumeti delavnico, jo moramo živeti«. Začetek ni bil prav lahek, vendar iz tedna v teden, je bilo lažje. Sreda je postala dan, ko smo že nestrpno pričakovale srečanja. Verjetno še marsikaj nismo razumele, vendar ste nas postavili na pot, po kateri naj bi hodile. Po tej poti ste nas tudi spremljali z lepim vodenjem. Poslušali ste nas, in mi smo napeto poslušali vas in si poskušali čimveč zapomniti ali zapisati.
Iz nekaterih psalmov, so me nagovorile vrstice: »pridite vsi, ki ste obteženih misli«, »poslušajte in boste slišali«, prosite in se vam bo dalo«, trkajte in se vam bo odprlo«.
Vidva sta potrkala na naša srca in dušo, mi smo prišli in poslušali ter prosili za sadove. Želimo si, da bi sadovi padli na rodovitna tla.
Naša občutenja naj izrazimo s preprosto besedo HVALA. Hvala vama in Bogu, ki vaju je poslal. Naj vaju varuje in spremlja na poti pri razmnoževanju talentov, ki sta jih od njega sprejela.

Ana Marija Pavlin
v imenu vseh udeleženk
(Ana Marija, Magdalena, Magda, Aliče, Elitka, Ludvika)

V Grgarju, 17.12.2014