Binkošti 2017

Na binkoštno nedeljo, 4. 6. 2017, smo bili Voditelji Delavnic molitve in življenja skupaj zbrani v Vipavskem Križu. Razlogov za praznovanje svetovnega dneva Voditelja je bilo več. V družino DMŽ smo sprejeli pet novih Vodoteljev, ki bodo z Božjo pomočjo pogumno ponesli v svet veselo oznanilo. Med nami je bil po dolgem času br. Štefan, ki je začel z DMŽ v Sloveniji in nas s svojo besedo opogumil za naše poslanstvo. Z našimi družinami, bližnjimi in prijatelji je po sveti maši v grajski kleti ob druženju vladalo prisrčno veselje in bratska ljubezen. Bogu hvala!

Sonja

Maša poslanja za pet novih voditeljev DMZ

Pričevanje nove voditeljice DMŽ

Bog me vodi po zelo zanimivih poteh in tako me je pripeljal zelo daleč od doma, na drug kontinent, kjer sem se prvič srečala z Njim.

Lansko leto sem se prvič udeležila delavnic molitve in življenja. Danes vidim, da sem namesto, da bi Bogu služila, sem se ga samo posluževala. Čas molitve je velikokrat bil čas, ko v resnici nisem bila z njim, ampak sama s sabo. Delavnice pa so mi pomagale, da se je v meni začel naseljevati mir in moja duša je lahko začela postajati pozorna na Boga. V tej navzoči pozornosti sem lahko začela z Bogom graditi pristen odnos.
Moja pot se tu ni zaključila, ampak se je nadaljevala po poti postati voditelj delavnic molitve in življenja. V tej vlogi pa me je Bog začel učiti ponižnosti, potrpežljivosti, vztrajnosti v molitvi in me s tem nenehno opominja, da ga moram v življenju vedno postaviti na prvo mesto.
Še vedno hodim, še vedno se učim, nisem še na cilju. Majhen del te poti sem prehodila z mojimi prvimi udeleženci iz župnije. Sv Rešenje Telo. Hvaležna sem za za vse naše skupne trenutke, ko smo s podelitvami obogatili druga drugega. Vesela sem, da sem lahko na ta način osrečevala svoje brate in sestre.

V mojem srcu ostaja hvaležnost za prehojeno pot in prošnja, da bom zmogla na njej še naprej vztrajati.

Anja