O knjigah br.Ignacia Larrañage

POVZPNI SE Z MENOJ

V knjigi POVZPNI SE Z MENOJ br. Ignacio govori o duhovnih in psiholoških vidikih ustvarjanja skupnosti, ki temelji na evangeliju. V prvi vrsti je bila napisana za redovnike, namenjena pa je tudi vsem kristjanom, ki so na različne načine vključeni v laiške skupnosti, različne molitvene skupine, mladinske skupine in druga združenja.

Zamisli in usmeritve te knjige se lahko skoraj v celoti prenesejo tudi na zakonsko skupnost, ki je prva človeška skupnost, in tudi na širši družinski krog.

 

 

 

SREČEN ZAKON

Da bi se vajina ljubezen vsak dan obnavljala

Zakon je prostran ocean, in vsi, ki si upajo odpluti na to neznano morje, se znajdejo ujeti v mreži pustolovščine, ki se lahko spremeni v nesrečo. Kaj storiti, da se to ne bi zgodilo?

Knjiga skuša osvetliti pot v iskanju skrivnosti sreče … spremljati pare na njihovem potovanju k idealu polnosti zakona … pomagati, da se ljubezen vsak dan na novo prebudi … da zakon postane neprestano praznovanje … da zakonca ohranjata živo moč čustev, ki se pretakajo med dvema srcema … da ohranita plamen ljubezni živ in močan …

Br. Ignacio Larrañaga je vse življenje preživel v stiku s skrivnostjo medčloveških odnosov in napisal veliko strani o tej temi; in zakon je predvsem to – odnos. Zato lahko rečemo, da nam v knjigi ponuja uporabne odgovore in učinkovite nasvete za nepredvidene okoliščine, ko se kolesa zakonske skladnosti lahko ugreznejo v blato.

 

 

 

UBOŽEC IZ NAZARETA

Ubožec iz Nazareta je četrta knjiga španskega kapucina Ignacia Larranage,  ki jo dobivamo prevedeno v slovenščino. Pred dvema letoma (2013) preminuli španski avtor, ki je pri nas poznan tudi kot začetnik tečajev uvajanja v molitev in življenje s Svetim pismom poimenovanih Delavnice molitve in življenja, tokrat pred nas postavlja svojo različico Jezusovega življenja. S pretanjenim občutkom za različne nianse evangeljskega besedila spremlja in opisuje Jezusovo življenje in rast od romanja v Jeruzalem pri dvanajstih letih preko začetkov njegovega javnega delovanja, nato potovanja po deželi, ter poudarkih njegovega nauka: vesoljno bratstvo, odločitev za uboge, zapoved ljubezni, vse do Jezusove smrti na križu. O stvareh, ki so v evangelijih zamolčane in neopisane, si avtor dovoli umetniško svobodo, ki pa jo utemelji na sorodnih besedilih ali na verovanju prvih krščanskih skupnostih. Tako ob »uradnem« svetopisemskem besedilu, ki je z občutkom vpeto v celotno pripoved, spoznavamo čas, okolje in ljudi Jezusove dobe, hkrati pa imamo možnost preverjati tudi sedanji čas in naše lastno delovanje v njem.

 

 

 

SPREMENJENJE

Priročnik za nenehno osebno duhovno rast.

 

 

 

 

 

 

NAŠ BRAT FRANČIŠEK

Njegova izkušnja Boga.

 

 

 

 

 

VRTNICA IN OGENJ

Avtobiografija znanega duhovnega avtorja kapucina Igacia Larranage, ustanovitelja Delavnic molitve in življenja, nam predstavi njegovo bogato predvsem notranje življenje v katerem je moral najprej sam izkusiti lepoto, globino in moč molitve in srečanja z Bogom, preden je bil pripravljen, da je s svojo izkušnjo obogatil mnoge, tudi slovensko Cerkev z vedno bolj razširjenimi Delavnicami. Knjigi sta dodana tudi dva intervjuja z Ignaciem, eden izmed njiju je bil že pred leti objavljen v tedniku Družina.

 

 

 

 

 

MARIJIN MOLK

Zakaj je Marijina podoba, ki nam jo odstira ta knjiga, tako človeška? Ker je globoko evangeljska! Na vsaki strani se srečamo z Marijinim molkom, z njeno globoko ponižnostjo, z brezmejno predanostjo, z njenim nenehnim “Zgôdi se!” Ko jo spremljamo na njeni poti od Nazareta do Kalvarije, lahko pritrdimo avtorju knjige, ki pravi, da se je evangelij rodil v Marijinem srcu.

 

 

 

 

 

 

SREČANJE

Molitveni priročnik SREČANJE za Delavnice molitve in življenja (DMŽ) avtorja Ignacia Larrañage.

Avtor molitvenega priročnika Srečanje Ignacio Larrañaga je španski kapucin, ki je predvsem v Južni Ameriki pa tudi drugod po svetu znan kot ustanovitelj Delavnic molitve in življenja. V prvem delu molitvenega priročnika Srečanje je zbral molitve za različna duhovna razpoloženja, življenjske okoliščine in priložnosti. V drugem delu knjige pa nam ponuja preproste in praktične razlage različnih molitvenih načinov tako za začetnike kot tudi za vse, ki bi radi napredovali v umetnosti molitve