Združenje DMŽ v Assisiju 2012

V ponedeljkovem jutru, 22.10.2012, smo se voditelji Delavnic molitve in življenja (DMŽ) z avtobusom odpeljali proti Assisiju, kjer je do sobote, 27.10.2012, pri Porziuncoli potekal teden viška, teden ponovne utrditve DMŽ. Skupaj z voditelji iz 9 držav smo se zbirali, da bi poslušali duhovne spodbude ustanovitelja DMŽ kapucina br. Ignacia Larrañaga. Za leti 2012-2013 se je odločil, da se želi srečati in spregovoriti prav vsakemu voditelju. Tako je v tem letu skupaj z mednarodno koordinacijo DMŽ vodil že 31 tedenskih srečanj na različnih koncih sveta. Za jezikovni most je ves teden v Assisiju zelo tankočutno in neutrudno skrbel br. Štefan Kožuh.

Assisi

DMŽ so se začele pred 28 leti v Čilu in napočil je čas, ko gremo prav k duhu izvira, ki je preprostost z navdušenjem in veseljem v Gospodu brez da bi komplicirali. Ponovno začenjamo po zgledu sv. Frančiška, ki je bratom tik pred svojo smrtjo dejal: »Bratje, bratje! Začnimo znova služiti Gospodu. Doslej smo malo ali nič naredili.« Br. Ignacio nas je vabil k molitvenemu procesu nenehnega spreobračanja, posvečevanja, ki se zgodi v osebnem srečanju z Jezusom Kristusom iz obličja v obličje in se nikoli ne konča. Ravno DMŽ same so način nenehnega spreobračanja, kar se mora pokazati v voditeljevem življenju in vodenju Delavnic. V DMŽ se vključuje ena izmed novosti: krožki molitve in življenja; namenjeni so nekdanjim udeležencem Delavnic, ki želijo napredovati.

Nagovori br. Ignacia Larrañaga so se ves čas prepletali z molitvijo, razkril nam je tudi: »Bodite gotovi, da bom velikokrat v večnosti pokleknil in prosil milosti in moči za vse voditelje DMŽ po vsem svetu.«

 B.Z.

DSC04808