Odmik voditeljev DMŽ 2018

Odmik 2018 – od 12. – 14. oktobra – Kančevci

Voditelji Delavnic molitve in življenja (DMŽ) smo od 12.10. do 14.10.2018 v Domu duhovnosti Kančevci živeli svojo letno duhovno obnovo – Odmik z naslovom Evangeljski profil avtoritete. Animator Odmika je bil kapucin br. Primož Kovač, ki je v nagovorih posredoval bogato vsebino zgledov avtoritete: Jezusa, Marije in Frančiška Asiškega, kot jih je ustanovitelj DMŽ, br. Ignacio Larrañaga, upodobil v svojih knjigah Ubožec iz Nazareta, Marijin molk, Naš brat Frančišek.
Namen Odmika je bil, da bi odšli prenovljeni z močjo Ljubezni, edino močjo, ki je zmožna “dati venec namesto pepela, olje veselja namesto žalovanja, ogrinjalo za hvalnico namesto potrtega duha.”
Po svetem Frančišku je bistvo avtoritete v tolažbi bratov. Evangeljska avtoriteta spodbuja z ljubeznijo, je naklonjena, kreativna, navdušuje, predlaga ideale in pravi: naprej; kajti evangelij je pot ponižnosti, ki vodi k cilju ljubezni, kjer ponižnost pomeni dati prostor Bogu. Marija Bogu pušča svobodo. Ne dramatizira.

Udeleženci Odmika smo bili tudi povabljeni, naj si iz ljubezni do Delavnic nehamo metati polena pod noge, kajti nekaj nam je vsem skupno-Jezus Kristus. Iščemo naj to, kar je dobro v bratu, sestri in na konfliktne situacije ne gledamo preveč resno.
Bernarda
»Gospod, poklical si nas v svojo službo. Naj bomo dobri upravljalci Tvoje raznolike milosti med našimi brati. Amen.” (br. Ignacio Larrañaga)